Karamelliserede Shiitake Svampe i Umami-Sauce på Brioche

Denne opskrift på shiitake-svampe i en sødet, umami-rig sojasauce kombinerer asiatiske smage med et dansk street food twist. Svampene bliver saftige og smagfulde, perfekt til servering i en frisk brichoebolle med diverse sprøde grøntsager og en cremet dressing - SÅ lækker!

Fremgangsmåde:

  1. Forbered saucen:
    • Bland alle ingredienserne til saucen i en skål og sæt til side. Hvis du bruger vandet fra de udblødte tørrede svampe, kan du erstatte de 250 ml vand og undlade bouillonterningen for en dybere smag.
  2. Steg hvidløg og svampe:
    • Opvarm olien i en wok eller stor stegepande over medium varme. Tilsæt hvidløget og steg i ca. 1 minut, indtil det er blødt og begynder at dufte. Pas på, det ikke brænder på.
    • Tilsæt de skivede shiitake-svampe til panden og rør godt rundt, så de bliver dækket af hvidløg og olie. Sautér svampene i 1-2 minutter, indtil de begynder at få en let brunet farve.
  3. Tilsæt saucen og simr:
    • Hæld saucen over svampene og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5-6 minutter, indtil svampene er møre og saftige. Sørg for, at saucen får lov til at reducere lidt for at intensivere smagen.
  4. Fortykkelse af saucen:
    • Tilsæt majsstivelsesblandingen og rør godt rundt. Lad det simre yderligere 1-2 minutter, indtil saucen er tyknet og klæber til en spatel.
  5. Rist boller og gør klar til servering:
    • Mens svampene simrer, rist briochebollerne (eller kartoffelbollerne) i ovnen eller på en tør pande (du kan eventuelt vælge et smule smør, men behøves ikke), indtil de er let sprøde på ydersiden.
  6. Saml retten:
    • Læg en håndfuld frisk rucola eller sprød salat på bunden af hver bolle. Fordel de saftige shiitake-svampe i saucen ovenpå. Top med syltede rødløg, en skefuld ristede sesamfrø og et drys frisk purløg eller forårsløg for et ekstra pift. Læg toppen af bollen på, og server - velbekomme

Tip: Hvis du vil gøre denne opskrift endnu mere dansk street food-agtig, kan du tilføje sprøde elementer som syltede agurker eller friske rodfrugtschips. Og hvis du vil skære ned på kalorierne, kan du vælge fuldkornsbrød og reducere mængden af olie.

Tip: Hvis du gerne vil have lidt tilbehør til retten så kan du med fordel lave hjemmelavet pommes frites der dryppes i trøffelolie og vendt i parmesan, det giver en skøn kontrast til umami-svampene.

Kategori :
Middag
Samlet tid :
25 minutter
Næring :
450-500 kcal
Personer :
2

Ingredienser

Til svampene:

  • 250 g friske shiitake-svampe, skåret i store bidder (kan erstattes med portobello eller østershatte)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk neutral madolie (fx rapsolie)
  • 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

Til saucen:

  • 250 ml vand eller svampeblødevand (fra udblødning af tørrede svampe)
  • 1/4 grøntsags- eller svampebouillonterning
  • 2 spsk østerssauce (eller vegansk alternativ)
  • 1 tsk Shaoxing vin (eller tør hvidvin)
  • 1 tsk mørk sojasauce
  • 1 tsk lys sojasauce
  • 1 tsk sesamolie
  • 1/2 tsk sukker

Til senere:

  • 1 spsk majsstivelse, blandet med 2 spsk vand

Til servering:

  • Ristede sesamfrø
  • Frisk purløg eller forårsløg, fint hakket
  • 2 bløde briocheboller eller kartoffelboller, let ristet
  • Syltede rødløg (valgfrit)
  • Frisk rucola eller sprød salat

Det skal du bruge:

  • Skærebræt og kniv
  • Wok eller stor stegepande
  • Skål til sauce
  • Piskeris
  • Paletkniv
  • Næring

  • Kalorier: Cirka 450 kcal
  • Protein: 10 g
  • Fedt: 18 g
  • Kulhydrater: 55 g
  • Fiber: 5 g
  • lignende opskrifter